Gezocht: vrouwenteams die een woestijnrally aandurven

Gezocht: vrouwenteams die een woestijnrally aandurven

Don’t limit your challenges. Challenge your limits.

Dit jaar reed het onna-onna rallyteam ‘Les Gazelles’ als eerste all-female team ooit de Libya Rally. Een uitdaging die zij succesvol wisten te volbrengen. Ze finishten zelfs bij de beste 25% in het algemeen klassement.  Piloot Sascha Bloemhoff en navigator Yvette Olde Monnikhof vinden het hoog tijd dat er concurrentie komt en dat meer vrouwen actief worden in cross-country rally’s en autotechniek. Zij zien geen enkele reden waarom vrouwen daarin niet zouden kunnen excelleren.

Les Gazelles Challenge

Gert Duson, organisator van de Morocco Desert Challenge pakt de uitdaging op en heeft voor 2017 de ‘Les Gazelles Challenge’ in het leven geroepen. Een apart damesklassement vernoemd naar het eerste ‘all-female’ rallyteam Les Gazelles. “De deelname van een damesteam werd heel positief ontvangen. Als organisator draag ik graag bij aan het promoten van cross-country rally’s voor vrouwen”, reageert Gert. “De organisatie wordt daarom de eerste sponsor door een korting van 50% op de deelname.”

01

De volgende editie van de Morocco Desert Challenge is van 15 tot 22 april 2017. Opnieuw staat de rally garant voor een prachtige cross-country met iedere dag een grote variatie aan landschappen. Deelnemers racen over stranden, steenwoestijnen, zandvlaktes en door bergen en de majestueuze zandduinen van de Marokkaanse Sahara. Een onvergetelijk avontuur van 2400 km in één week.Morocco Desert Challenge

Ga jij de uitdaging aan?

Wil je ook bewijzen dat off-road racing niet alleen een mannenzaak is? Schijf je dan in voor de volgende editie van de Morocco Desert Challenge! Je strijdt er tegen de top-rijders en tegelijkertijd in een apart vrouwenklassement: “Les Gazelles Challenge”. Vrouwenteams krijgen een korting van 50% op de deelnameprijs. Wil je meer weten? Kom dan naar de informatieavond van de Morocco Desert Challenge op 22 september in Vessem. De dames van het onna-onna rallyteam Les Gazelles zijn aanwezig om damesteams op weg te helpen.

onna-onna rallyteam Les Gazelles

Teamcaptain Sascha: “Wij zijn het eerste all-female rallyteam ter wereld gestart omdat we wilden laten zien dat een team met vrouwelijke rijders, monteurs en teammanagement, ook prima kan deelnemen aan extreme rally’s. We zetten vrouwen in de autotechniek en rallysport  op de kaart en bieden kansen om ervaring op te doen. Daarom is het geweldig dat onze hoofdsponsor onna-onna, dé financiële dienstverlener voor vrouwen, het mogelijk maakt om dit verschil te maken. Dat Gert Duson daar in de Morocco Desert Challenge nu ook een (naar ons vernoemd) vrouwenklassement aan toevoegt ondersteunt helemaal onze missie om vrouwen groter te laten dromen en doen.”

02

Samenwerking met financiële dienstverlener voor vrouwen

Onna-onna ondersteunt als trotse hoofdsponsor ‘s werelds eerste volledig vrouwelijke rallyteam. Geneviève Meerburg, Managing Director van onna-onna: “De verbondenheid die we ervaren met de missie van dit team en onze ambities heeft ons overtuigd de samenwerking aan te gaan”. onna-onna is een unieke aanbieder van online verzekeringen die zich nadrukkelijk richt op vrouwen. onna-onna wil ondernemende vrouwen helpen zich financieel vrij te voelen. Vrij voelen begint met zelfvertrouwen, in het leven en in het werk. Om zo goede en dappere beslissingen te nemen  en dromen na te streven. Dat zelfvertrouwen is ook belangrijk achter het stuur. Zeker nu uit onderzoek van Ruigrok Netpanel (2015) is gebleken dat meer dan de helft van de vrouwen in Nederland in de auto kampt met onzekerheden.

www.lesgazelles.nl 

www.morocco-desert-challenge.com

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceed.*Gemarkeerde velden zikn verplicht cm in te vullen

Cancel reply
4WD Magazine Abonnement
Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen