Warrior Challenge op het 4WD Festival met een officiële wedstrijd!

Warrior Challenge op het 4WD Festival met een officiële wedstrijd!

Tijdens het 4WD Festival op 9 september 2018 zal de Warrior 4x4 Challenge akte de présence geven! Momenteel is de Warrior 4x4 challenge in Nederland de enige extreme off-road challenge en zullen ze dan ook voor genoeg spektakel zorgen tijdens de komende editie van het 4WD Festival.

Challenge rijden is teamwork. Het gaat erom, hoe je obstakels in het terrein bedwingt onder de druk van een stopwatch. Daarbij zijn de auto, de vaardigheden en vindingrijkheid van de diverse teams belangrijke factoren. Een wedstrijddag duurt van 10 tot 17 uur en bestaat uit vijf klassementsproeven. Etappes variëren in lengte, maar hebben een 30 minuten tijdslimiet. Dat de chauffeur chauffeert, is logisch, maar de bijrijder -ook wel ‘de aap’ genoemd- is vrijwel constant buiten de auto bezig. Hij/zij geeft aanwijzingen, sjouwt met lierkabels, gaat zo nu en dan tot aan de oksels de bagger in, alles met de bedoeling de proef zo snel mogelijk af te leggen.

De uitdagingen zijn uitgezet in proeven die speciaal zijn ontworpen om de teams en hun voertuigen te testen op hun offroad vaardigheden en vindingrijkheid. Met de 4×4 moeten rijder en bijrijder verschillende obstakels zien te bedwingen onder druk van de tijd. Etappes variëren, afhankelijk van de ondergrond en uitdagingen.

Interesse om aan de challenge mee te doen? Er is ruimte voor nieuwe deelnemers. Indien te zwaar, worden er regelmatig instap challenge georganiseerd.

Voor meer info kan je terecht op www.4x4offroadchallengesport.nl of mail met eric@4x4offroadchallengesport.nl

Warrior 4x4 Challenge

4WD Magazine Abonnement
Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen