‘Discover’ Cooper tijdens het 4WD Festival 2019 - 4WD Festival

‘Discover’ Cooper tijdens het 4WD Festival 2019

Cooper vindt het belangrijk om ervaringen met elkaar te delen en indien gewenst elkaar te informeren over de verschillende off-road banden, ieder met een specifieke toepassing. Meervoudig Dakar Rally winnaar Xavier Foj is ambassadeur van Cooper’s 4×4 range. Hij deelt graag zijn mening over de uitstekende prestaties van de Discover STT banden, waarmee hij in 2012 en 2013 Dakar heeft gewonnen. Hij weet waar hij over praat, hij heeft immers 25 Dakar races verreden, waarvan 3 Dakar races gewonnen en 8 podiumplaatsen verworven. Zijn ervaringen zijn door Cooper vertaald en toegepast om de 4×4 off-road banden.

Discoverer STT ProTM POR      15% on road – 85% off road

Cooper’s meest extreme 4×4 band en levert optimale grip. Het loopvlak is geschikt voor de meest uitdagende off-road omstandigheden en de dikste modder. De Discoverer STT Pro POR is betrouwbaar en duurzaam. Dankzij de Armor-Tek3®constructie zijn de zijwand en het loopvlak extra sterk. Door de opbouw van het bijzondere asymmetrische profiel, worden modder, steentjes en gruis tijdens het rijden snel afgevoerd en behoudt de band zijn grip op ieder terrein.

Discoverer S/T MAXXTM POR    30% on road – 70% off road

Een zwaar-terrein band met Armor-Tek3®constructie om ervoor te zorgen, dat het rubber van de banden op ondergronden van steen zijn beschermd tegen insnijden en afscheuren. Bovendien verhoogt het de duurzaamheid van de banden. De banden zijn zelfreinigend. Dat betekent dat puin op de weg uit het profiel wordt gedrukt en niet in het profiel blijft vastzitten. Zo behoudt deze ruwe bolster zijn krachtige grip.

Discoverer AT3 4S TM all season 60% on road – 40% off road

Deze all season band voor SUV’s en crossovers met 3-peak mountain snowflake symbool biedt grip op iedere ondergrond. Van steen tot glad wegdek, onder de meest zware weersomstandigheden, warm of koud, nat en droog. Dit komt door de toepassing van Adaptive-Traction TechnologyTM. Met de rubbersamenstelling en het profielontwerp  is rekening gehouden met droge, natte én winterse omstandigheden. Zigzag groeven zorgen voor stabiliteit en centrale groeven voor een goede waterafvoer om hydroplaning te minimaliseren. Deze band heeft het allemaal.

Bij Cooper begrijpen ze dat zeker de off-road de banden moeten presteren. Daarom is er voor deze range keuze uit verschillende profielen, ieder met unieke eigenschappen om topprestaties en veiligheid te bieden.

Cooper’s slogan is niet voor niets: YOU CAN COUNT ON COOPER TIRES

Koop je ticket voor de komende editie van 4WD Festival op: www.4wdfestival.nl