Nieuwe truck DDW-rallyteam Schaijk te bewonderen op 4WD Festival Berghem - 4WD Festival

SCHAIJK/BERGHEM – De splinternieuwe truck van het DDW-rallyteam uit Schaijk is op zaterdag 24 en zondag 25 september te bewonderen tijdens het 4WD Festival in Berghem. Er is dan tevens gelegenheid voor een meet & greet met het team, dat bestaat uit chauffeur Egbert Wingens en navigator Marije van Ettekoven uit Schaijk en monteur Marijn Beekmans uit Vorstenbosch. Tijdens de speciale Dakar-demo’s op het festival is de truck bovendien live in actie te zien gedurende zijn eerste meters.

Als kleinste privéteam van de Dakar-rally baarde het DDW-rallyteam in januari van dit jaar veel opzien met een prachtige zeventiende plaats in het door professionele fabrieksteams gedomineerde eindklassement van de ‘Moeder aller rally’s’. Egbert, Marije en Marijn verschijnen over ruim drie maanden wederom aan de start van de 45ste editie van ‘s werelds grootste en zwaarste rally-evenement, dat van 31 december tot 15 januari wordt gehouden in het woestijnlandschap van Saoedi-Arabië. Dat doen de drie met hun hagelnieuwe, volledig zelf gebouwde truck, die is uitgerust met een 13 liter 1000+ pk Caterpillar-motorblok.

‘Zeventiende plaats overtreffen’
“Met onze nieuwe truck hopen we de zeventiende plaats van afgelopen jaar te overtreffen”, laat het ambitieuze DDW-rallyteam weten. Voorwaar geen gemakkelijke opgave, gezien de zware concurrentie van de fabrieksteams en het feit dat bij de trucks doorgaans slechts de helft van het startveld erin slaagt de finish van de loodzware rally te bereiken.

4WD Festival
Het 4WD Festival, dat dit jaar niet zoals voorheen in Oss maar aan de Zevenbergseweg in Berghem wordt gehouden, is hét outdoor 4×4 lifestyle-evenement voor jong en oud. Een tweedaags festijn waar niet alleen 4×4-automerken en leveranciers van accessoires en -equipment zich presenteren, maar ook alle facetten van de 4×4-autosport en avontuurlijke vakantiereizen zijn te zien. Daarnaast zijn er demo’s met trial-, challenge-, snelheids- en Dakar-4×4’s en kunnen belangstellenden meerijden of zelf (vrij) off-road rijden. Verder is er een 4×4-show met talloze nieuwe 4×4’s en worden op een heuse ‘car catwalk’ diverse bijzondere 4WD-voertuigen geshowd. Ook zijn er horecapleinen, een ‘kidsworld’ en live optredens.