Cooper Tires hoofsponsor 4WD Festival 2019 - 4WD Festival

Cooper Tires hoofsponsor 4WD Festival 2019

Voor Cooper Tires een uitstekende gelegenheid om bezoekers kennis te laten maken met de brede range on- en off-road banden.

Tijdens het festival kun je vrijblijvend de stand oplopen en kennis maken met de brede Cooper range, vragen stellen en je ervaringen delen met de Nederlandse vertegenwoordigers van onze hoofdsponsor. De echte terreinrijder weet, dat de kwaliteit van je banden wel degelijk verschil maakt. Niet alleen de duurzaamheid is een belangrijk criterium, vooral de grip op ruw terrein is van cruciaal belang bij gevaarlijke hellingen en glibberige ondergronden. Cooper Tires richt zich op deze zaken. Veiligheid is topprioriteit. Daarnaast staat Cooper garant voor een goede service en moeten de banden onbetwist voldoen aan de hedendaagse eisen van de Europese autofabrikanten.

Oprichting

Cooper Tires heeft een lange geschiedenis. Het merk vindt zijn oorsprong in Okron, Ohio, USA, opgericht in 1914 door de zwagers John F. Schaefer en Claude E. Hart. Het hoofdkantoor bevindt zich in Findlay, Ohio. Tegenwoordig heeft het merk fabrieken in de USA, Mexico, China, Servië en in de UK.

Europese ambassadeurs

Cooper investeert niet alleen veel in R&D en technologie, maar heeft ook zeer gerespecteerde ambassadeurs die garant staan voor de hoge kwaliteit. Voormalig Formule 1 coureur en DTM-ster David Coulthard is Coopers ambassadeur namens de Ultra High Performance range. Hij ondersteunt het Europese bandenprestatie ontwikkelingsprogramma en voelt zich vooral aangetrokken door Cooper’s veiligheids- en kwaliteitsbewaking.

Meervoudig Dakar rally winnaar Xavier Foj (T2) is ambassadeur voor Cooper’s 4×4 range. Hij claimt met de STT’s Maxx banden van Cooper, waarmee hij in 2012 en 2013 Dakar heeft gewonnen. Daarnaast is Cooper ook nog exclusief leverancier en assoicate partner van het FIA World Rally Cross Championship. Zij staan achter Cooper, omdat deze banden ongekende grip en tractie bieden op zowel asfalt als op gravel. Zij vinden dat de banden all-round performance bieden.

Het lijkt ons duidelijk, dat we in Cooper een mooie match hebben gevonden: off-road rijden is een leuke en veelzijdige hobby, maar het moet ook veilig zijn! Meer informatie en tickets voor 4WD Festival editie 2019 op: www.4wdfestival.nl