Cooper Tires – 4WD Festival


Cooper Tires

Goede match met Cooper Tires als hoofdsponsor van het 4WD Festival 2022

Tijdens het festival kun je vrijblijvend de stand oplopen en kennis maken met de brede Cooper range, vragen stellen en je ervaringen delen met de Nederlandse vertegenwoordigers van onze hoofdsponsor. De echte terreinrijder weet dat de kwaliteit van je banden wel degelijk verschil maakt. Niet alleen de duurzaamheid is een belangrijk criteria, vooral de grip op ruw terrein is van cruciaal belang bij gevaarlijke hellingen en glibberige ondergronden. Cooper Tires richt zich op deze zaken. Veiligheid is top prioriteit. Daarnaast staat Cooper garant voor een goede service en moeten de banden onbetwist voldoen aan de hedendaagse eisen van de Europese autofabrikanten. Kom langs bij onze Cooper stand en doe mee aan onderstaande acties!

Kom langs bij onze Cooper stand voor een leuke attentie en we vertellen je graag meer over het merk!

De oprichting van Cooper Tires

Cooper Tires heeft een lange geschiedenis. Het merk vindt zijn oorsprong in Okron Ohia USA, opgericht in 1914 door de zwagers John F. Schaefer en Claude E. Hart. Het hoofdkantoor bevindt zich in Findlay Ohia. Tegenwoordig heeft het merk fabrieken in de USA, Mexico, China, Servië en in de UK.  Cooper produceert banden voor personenwagens, bestelwagens, SUV’s en 4×4 voertuigen.

Europese ambassadeurs

Cooper investeert niet alleen veel in R&D en technologie, maar heeft ook zeer gerespecteerde ambassadeurs die garant staan voor de hoge kwaliteit.
Voormalig Formule 1 coureur en DTM-ster  David Coulthard is Coopers ambassadeur namens de Ultra High Performance range. Hij ondersteunt het Europese bandenprestatie ontwikkelingsprogramma en voelt zich vooral aangetrokken door Cooper’s  veiligheids- en kwaliteitsbewaking.

Daarnaast is Cooper ook nog exclusief leverancier en associate partner van FIA World Rally Cross Championship. Zij staan achter Cooper omdat deze banden ongekende grip en tractie bieden op zowel de tarmac ondergrond als op gravel. Zij vinden dat de banden all-round performance bieden.

Het lijkt ons duidelijk dat we in Cooper een mooie match hebben gevonden: Off road rijden is een leuke en veelzijdige hobby, maar het moet ook veilig zijn.

Cooper biedt zomer- en winterbanden voor personenwagens, bestelwagens, SUV’s en 4×4 voertuigen en is in héél Nederland verkrijgbaar.

Bezoek de Cooper website: coopertires.nl

Tickets 4WD Festival

Tickets 4WD Festival

Het 4WD Festival is een festijn, waar 4×4-automerken, leveranciers van accessoires en -equipment zich zullen presenteren, maar ook een evenement, waar alle facetten van de 4×4-autosport te zien zijn, maar ook alles, dat je nodig kunt hebben voor avontuurlijke vakantiereizen.

Lees meer
“Cooper Tires weet raad met iedere ondergrond!”

“Cooper Tires weet raad met iedere ondergrond!”

Al jaren is Cooper Tires de expert in 4X4, SUV en off-road banden. Ook dit jaar is het assortiment verder uitgebreid en biedt Cooper Tires de juiste band voor jouw auto. Van de populaire profielen Discoverer® A/T3 Sport 2™ en Discoverer®A/T3 4S™ zijn nu nog meer maten beschikbaar. Deze all season banden weten raad met iedere ondergrond, van modder tot asfalt.

Lees meer
Cooper Tires breidt gamma verder uit

Cooper Tires breidt gamma verder uit

Cooper Tires is verheugd een aantal nieuwe maten van zijn populaire Cooper Discoverer All Season band te introduceren, waarmee het assortiment verder wordt uitgebreid. Met de uitbreiding zal de Discoverer All Season verkrijgbaar zijn in 40 maten, variërend van 14-20 inch.

Lees meer