4WD Festival 2019: Winnaars set Cooper Tires - 4WD Festival

4WD Festival 2019: Winnaars set Cooper Tires

Sybe Riedstra en zijn vrouw Rebecca Louwerse hebben tijdens het 4WD Festival editie 2019 deelgenomen aan de win-actie van Cooper Tires. Tijdens het 4WD Festival afgelopen september konden de bezoekers op de stand van de hoofdsponsor Cooper Tires, een set banden winnen. Je moest een gokje wagen hoe zwaar een bepaalde off-road band van het merk was. Sybe vulde 9,5 kilogram in en Rebecca iets meer, namelijk 10 kilogram.

Nadat alle formulieren waren gesorteerd, werden Rebecca en Sybe onafhankelijk van elkaar benaderd. Rebecca had de eerste prijs gewonnen en Sybe de tweede. Doordat Rebecca niet in een 4WD rijdt, kreeg ze banden voor haar personenauto aangeboden. Sybe rijdt in een Jeep Cherokee en was al sinds enige tijd naar banden voor zijn 4×4 op zoek. Door zijn reizen naar de Verenigde Staten kende hij Cooper Tires al en hij vond  het hartstikke leuk, dat hij een prijs won. Hij bleek eigenlijk al voornemens om banden van Cooper Tires aan te schaffen. Hij had via YouTube veelvuldig naar bandenvergelijkingen gekeken om tot een aanschaf te komen, die hem het beste paste. Zijn beeld van Cooper Tires was erg positief en paste naar de mening van Sybe goed bij de Cherokee en zijn rijstijl.

De band die Sybe in overleg met Van den Band Autobanden (importeur van Cooper Tires) koos, is de Cooper AT3. Deze band heeft een drie Peak Snowflake symbool en heeft op elk oppervlak (rotsig, glad, of modderig) en bij regen of zonneschijn meer dan goede grip. Dit komt onder meer door het vijfrib patroon op de band. Dit zorgt voor een verbeterde off-road rijvaardigheid en verbeterde tractie op nat, of droog wegdek. De kleinere lamellen in alle profielblokken zorgen voor een grotere stabiliteit en controle van het voertuig. Door middel van speciale sneeuwgroeftechnologie beschikt de band over superieure tractie in de sneeuw en een kortere remweg van meer dan 6 meter.

Sybe en Rebecca mochten zelf kiezen bij welk bandenbedrijf ze hun banden wilden laten monteren en kozen voor Verschuren APK & Bandenservice in Beek en Donk. Dit is het vaste bandenservicebedrijf, waar Sybe zijn banden laat monteren en wisselen. De service is er erg goed en het contact met de medewerkers van het bedrijf is plezierig. Ze zijn kundig en klantgericht. Jos Verschuren is in de jaren ‘80 met het bandenbedrijf gestart. Inmiddels is het sinds 2006 op de huidige locatie gevestigd, heeft het bedrijf ongeveer 4.000 banden op voorraad en maar liefst 12 bruggen in de werkplaats. Het bedrijf beschikt over de modernste apparatuur en nieuwste bruggen. Klanten komen vanuit het hele land en dat zegt wel wat. Jos vertelt, dat het bedrijf is opgebouwd naar hoe hij zelf is: ‘Recht door zee, gelijke behandeling, eerlijk, oplossingsgericht en trouw.’ Sybe en Rebecca kunnen dit volmondig beamen en vinden vooral het meedenken met de klant een erg belangrijk gegeven. Mede hierdoor komen ze altijd bij Verschuren terug.

Wij wensen hen alvast veel rijplezier met hun nieuw gemonteerde Cooper banden. Met dank aan de hoofdsponsor uiteraard.

Naschrift redactie:Uit betrouwbare bron heeft de redactie van 4WD Magazine vernomen, dat Cooper Tires ook in 2020 weer als hoofdsponsor van het 4WD Festival zal optreden. Wij zijn dus nu al benieuwd met welke toffe actie dit roemruchte bandenmerk in 2020 gaat komen!?