Cooper Tire Europe aanwezig op het 4WD Festival om haar 4×4 banden te tonen - 4WD Festival

Cooper Tire Europe aanwezig op het 4WD Festival om haar 4×4 banden te tonen

Vanwege de COVID-19 pandemie, zal de 2020-editie van het 4WD Festival elementen op locatie en online combineren. Voor degenen die aanwezig willen zijn, zullen passende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen rondom de locatie worden gecommuniceerd. Zo blijft de anderhalve meter afstand regel van kracht en zijn er verbeterde hygiënemaatregelen getroffen. Je kunt ook thuis het evenement beleven. Demo’s, interviews en de wedstrijden zijn allemaal online te volgen. Cooper zal van de gelegenheid gebruik maken om haar uitgebreide 4×4 assortiment, dat onlangs werd uitgebreid, te tonen. Het huidige assortiment van Cooper omvat banden en profielen voor verschillende omstandigheden – van modderige
terreinen  tot rotsachtige oppervlakken en van hitte tot extreem nat weer en sneeuw.

Xavi Foj, die de kracht van Cooper in de 4×4-markt benadrukt, kiest voor de Cooper Discoverer® ST/Maxx™ P.O.R. om de zwaarste uitdaging in de wereldmotorsport aan te gaan: de Dakar Rally. Deze band, versterkt door de Armor Tek³®-constructie en voorzien van verstevigd compound, is een band die op het hoogste niveau presteert.

Cooper is ook het merk bij uitstek voor levensreddende organisaties, zoals het South Snowdonia Search and Rescue Team in het Verenigd Koninkrijk. Cooper’s Discoverer® STT Pro™ Mud Terrain heeft zich keer op keer bewezen bij noodoproepen, waarbij in de ruigste en meest afgelegen bergen van Snowdonia werd gereden. Ook speelt Cooper een sleutelrol in de ontwikkeling en training van bestuurders, waarbij verschillende 4×4-scholen gebruik maken van Cooper producten. Eén van die scholen is Kankku, dat avontuurlijke ervaringen in Windermere, Ambleside en het Lake District in het Verenigd Koninkrijk organiseert.

Het nieuwste 4×4-product van Cooper is de Discoverer® A/T3 Sport 2™, die een effectieve balans biedt tussen stabiliteit op de weg en off-road capaciteiten. De band is ook klaar om in alle seizoenen te presteren, met 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) en M+S (Mud and Snow) symbolen voor zware winterse omstandigheden en glade oppervlakken.

Voor meer  informatie  over Cooper’s assortiment, bezoek www.coopertire.eu en/of www.coopertires.nl